Costuri




Costurile aferente unui proces sunt, in general, formate din:
• Onorariul de avocat • Taxele de timbru • Cheltuielile aferente efectuarii Raportului de expertiza (daca este cazul) • Cheltuielile aferente administrarii probelor (traduceri si legalizari, transport martori, taxe postale si de curierat) etc.




Onorariul de avocat, odata stabilit, ramane fix.




Cum procedam pentru a-l stabili?


Programam o Consultanta juridica initiala*.
Scopul acesteia este acela de ne cunoaste, de a vedea daca rezonam, de a intelege situatia dumneavoastra particulara si de a va putea face o OFERTA de servicii juridice, personalizata, in mod profesionist.

 

 

 

 

In ce consta Consultanta juridica initiala*?

Pasii A), B) si C) de mai jos, adica:

A). Contactarea mea: prin e-mail (oricand) SAU telefonic, prin WhatsApp sau Telegram (luni-vineri 09.00-17.00). Prezentarea problemei juridice pe scurt. Stabilirea DATEI si OREI Consultantei si comunicarea onorariului aferent acesteia (functie de complexitate).

B).Trimiterea Notei de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal si a Acordului de confidentialitate, pe care va trebui sa le lecturati cu atentie si sa le confirmati/infirmati, precum si trimiterea unui set de INTREBARI PREALABILE pe e-mail si a LISTEI ACTELOR necesare a fi prezentate in prima etapa (pentru a se da eficienta, intalnirii).

C). Consultanta juridica initiala (in cele mai multe cazuri, are loc la birou dar exista si posibilitatea acordarii acesteia, prin mijloace video de comunicare la distanta).

____________________________________________________________________

 

Dupa Consultanta initiala,  veti primi, GRATUIT, o OFERTA de ONORARIU si veti fi informat si asupra estimarii celorlalte CHELTUIELI, aferente demersului juridic propus (i.e. taxe de timbru, onorarii expert, traduceri, taxe postale si de curierat etc.)

O analizati si daca este confortabila pentru dumneavoastra, semnam Contractul de asistenta juridica si “pornim la drum”.

_________________________________________________________
VESTI BUNE: Toate cheltuielile de judecata pot fi recuperate (total sau partial), daca avem castig de cauza. 

In situatia in care nu dispuneti (inca) de resurse financiare:

Nu renuntati la a va apara drepturile. Puteti beneficia de ajutor public judiciar, atat in materie civila cat si in materie penala.

Va invit, in acest sens, sa apelati la colegii mei, avocati (inscrisi in Registrul de asistenta judiciara al Baroului de care apartin, respectiv in Registrul national de asistenta judiciara al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania), care au optat, anterior, pentru a asigura asistenta judiciara si extrajudiciara, onorariul urmand sa fie platit din fondurile Ministerului Justitiei.

Este necesar sa va adresati, in acest sens, Serviciului de asistenta judiciara constituit la nivelul Baroului de avocati, pentru a primi, indrumarea necesara (pasii de urmat si documentele justificative de depus). Nu este dificil. Accesul la justitie, se vrea, a fi „liber”.